Изберете страница

Как се лепи самозалепващо фолио

Как се лепи самозалепващо фолио – начин, съвети – как се лепи самозалепващо фолио.

Детайли

17.08.2022
Вип Реклама

Категория

Рекламно фолио

При различните видове фолиа се прилагат различни способи за това как се лепи самозалепващо фолио.

 1. Монтаж на обикновено самозалепващо фолио

В повечето случаи самозалепващото фолио трябва да покрие цялата повърхност или част от стъклото/витрината или избраното от вас място. Важно е да се отбележи, че преди да пристъпите към лепене на самозалепващо фолио, нужно е повърхността да бъде перфектно изчистена и обезмаслена!

 • Фиксиране на самозалепващото фолио с помощта на хартиено тиксо или малки парченца двойнолепящо.
 • Обръща се и се отрязва/подгъва силиконовата хартия, така че да може да се залепи малка част от самозалепващото фолио в горната или страничната част на желаното място.
 • Залепване на обелената част с помощта на повдигане на рекламното фолио.
 • Чрез издърпване на силиконовата хартия се пристъпва към плавно залепване на самозалепващото фолио, чрез движенията на шпаклата наляво и надясно и плавното издърпване на силиконовата хартия се лепи фолиото, като стъпките на шпаклата трябва да бъдат малки, за да не остават мехурчета въздух между фолиото и стъклото.
 • В случай, че останат малки мехурчета въздух, в повечето случаи изчезват след кратък срок от време, тъй като фолиото има способността да диша и малките точици въздух успяват да изчезнат.
 • След монтаж се налага да се обреже излишното фолио, което е предварително изработено. За целта се използват метална линийка и макетен нож.
 1. Монтаж на перфофолио

Тук важат правилата и инструкциите от монтажа на обикновено фолио, но в допълнение на това поради специфичността на фолиото, много трябва да се внимава със стъпката за лепене и ъгълът, под който ще бъде подведено фолиото спрямо стъклото. То трябва да бъде почти винаги плътно и добре изпънато като медия в близост до желаната повърхност.

 1. Монтаж на затъмняващо фолио
 • След като сте почистили добре повърхността от строителни пръски от латекс, прах и други се преминава към пръскане на сапунена вода върху самото стъкло.
 • Отлепване на цялата силиконова основа от фолиото и пръскане на самото фолио откъм лепилния слой отново с помощта на сапунена вода.
 • Налагане на фолиото върху стъклото и плавно избутване отгоре надолу на сапунената вода измежду двата слоя.
 • Много е важно да се знае, че затъмняващото фолио лесно се дере при монтаж. Пръскането на сапунена вода върху фолиото преди монтаж е задължително!
 • Има специални шпакли (ракели), които позволяват перфектното избутване на сапунената вода от стъклото и фолиото.

В случай, че се затруднявате, можем да съдействаме за услугата лепене на самозалепващо фолио.