Контактна форма

  Лазерно рязане и гравиране

  Лазерно рязане и гравиране, лазерен гравир за дърво, лазерна машина за гравиране, лазерен гравир за метал, лазерно рязане

  Ние изработваме детайли от плексиглас, алуминий, неръждавейка, също така предлагаме услугата производство на декоративни елменти на ниски цени.

  Какво представлява

  Лазерното рязане и гравиране се извършват чрез лъч, който прорязва дадения материал с изключителна прецизност. Скоростта на рязане/гравиране се влияе от дебелината и плътността на материала. Използването на лазер е много изгоден вариант, тъй като няма нужда от допълнителна обработка на детайлите. Реално, лазерното рязане представлява лазерно гравиране по контур и дълбочина, равна на дебелината на материала. Използването на лазер се отличава с висока производителност, икономическа изгодност. Това е нов, актуален и модерен начин на работа. Ние предлагаме оформяне на материали чрез тънък фокусиран лъч, който стопява, изгаря и изпарява материала.

  Материали, подходящи за лазерно гравиране

  • xapтия, ĸapтoн, мyĸaвa, дъpвo
  • плeĸcиглac и дpyги плacтмacи
  • двycлoйни мaтepиaли зa тaбeлĸи
  • peĸлaмни cyвeниpи
  • тeĸcтил, ĸoжa
  • cтъĸлo, aнoдиpaн aлyминий
  • гyмa зa ĸлишeтa

  Материали, подходящи за лазерно рязане

  • картон, мукава, шперплат
  • плексиглас
  • двуслойни материали за табелки
  • кожа, гума

  Приложение

  Приложение: гравиране на всякакви сувенири, персонализиране на подаръци /запалки, химикалки, чаши/, печати, сувенири,  табелки, медали, плакети и грамоти, дървени кутии, значки и баджове, печатни платки, баркодове, прибори за хранене, медальони за домашни любимци,  гравиране на детайли и инструменти……

  • Ротационно гравиране на стъкло /чаши, бутилки, вази/
  • Рязане на архитектурни и хоби модели, производствени прототипи и шаблони, декоративни орнаменти

  Лазерното гравиране е предпочитана технология за поставяне на изображения върху широк спектър материали, тъй като с него се постига изключителна точност, дълготрайност на надписите, изображенията и графиките. Ако търсите най-трайният начин за надпис и поставяне на изображение, това е лазерното гравиране. То променя завинаги основата на материала и затова е вечно.

  Гравиране с лазер е подходящо за трайно надписване на сувенири, трофейни предмети, купи, плакети. С него се гравират ключодържатели, химикали  и други предмети с рекламна цел, надписват се всякакъв  род табели за места, където дейностите изискват номериране. Това е отлична възможност и за уникален подарък по Ваш избор.

  Както съществуват неизброими видове сувенири и подаръци, така и материалите, подходящи за лазерна обработка, са трудни за изброяване.

  Този относително бърз и много фин процес се използва за обработване на хартия, кожа, пластмаса, плексиглас, картон и много други. Лазерната технология е подходяща за прилагане дори при най-фина геометрия и се изпълнява с максимално качество и прецизност.

  Какво представлява самият процес на надписване с лазер?

  В процеса на гравиране се използва лазерен лъч, който се насочва към повърхността на материала и непрекъснато нарушава неговата структура. Отнемайки част от горния слой на повърхността на материала, най-често двуслойна пластмаса, конкретното изображение добива цвета на долния  пластмасов слой. В резултат се стига  до получаване на креативен и интересен надпис или изображение. Това е универсален метод, резултатите винаги са добри, липсва контакт между инструмента и детайла, което го предпазва от повреди, и дава възможност за бърза работа.

  Полученото лазерно изображение, което е дълготрайно, може да бъде векторно или растерно.

  Разликата между векторни и растерни графики е в това ,че растерните се състоят от пиксели, а векторните от линии. При увеличение всеки пиксел на растерните бива разпънат и това нарушава качеството. Затова повечето дизайни и лога се правят във векторен формат. По този начин качеството и на визитната картичка, и на билборда е еднакво, то не се влияе от размера.

  Предимствата на векторния формат – да не променя качествата си при преоразмеряване, го прави подходящ и готов за гравиране на табели, цялостно фирмено брандиране, щампи и плакати.

  За лазерното гравиране на плексиглас и пластмаса е нужно да се знае, че най-добре се гравират тъмните цветове. Представеният от нас ключодържател с рекламна цел, е от черна пластмаса и гравюрата е ясна, отчетлива и ще бъде вечна.

  Фирма ВИП Реклама  ви предоставя услугата лазерно гравиране на всякакви модели сувенири с рекламна цел, надписване на табели с номериране на стаите за хотел чрез лазерно гравиране, номериране на детайли, номера за килими в автомивки, както и лазерни лога и много други. Ако имате интересна и креативна идея, ние ще я осъществим. Или можете да почерпите вдъхновение от нашите  предложения. Ние ще претворим желанията Ви в рекламни продукти. Свържете се с нас!