Услуги

Лазерно рязане
и гравиране

Лазерно рязане и гравиране, лазерен гравир за дърво, лазерна машина за гравиране, лазерен гравир за метал, лазерно рязане

Какво представлява услугата лазерно рязане и гравиране

Ние изработваме детайли от плексиглас, алуминий, неръждавейка, също така предлагаме услугата производство на декоративни елменти на ниски цени.

Лазерното рязане и гравиране се извършват чрез лъч, който прорязва дадения материал с изключителна прецизност. Използването на лазер се отличава с висока производителност, икономическа изгодност.

Скорост

Скоростта на рязане/гравиране се влияе от дебелината и плътността на материала.

Лазер

Използването на лазер е много изгоден вариант, тъй като няма нужда от допълнителна обработка на детайлите.

Лазерно рязане

Реално, лазерното рязане представлява лазерно гравиране по контур и дълбочина, равна на дебелината на материала.

Модерност

Това е нов, актуален и модерен начин на работа. Ние предлагаме оформяне на материали чрез тънък фокусиран лъч, който стопява, изгаря и изпарява материала.

Характеристики на лазерното рязане/гравиране

Лазерното гравиране е предпочитана технология за поставяне на изображения върху широк спектър материали, тъй като с него се постига изключителна точност, дълготрайност на надписите, изображенията и графиките. Ако търсите най-трайният начин за надпис и поставяне на изображение, това е лазерното гравиране. То променя завинаги основата на материала и затова е вечно.

Допълнителна информация:

Полученото лазерно изображение, което е дълготрайно, може да бъде векторно или растерно.

Разликата между векторни и растерни графики е в това ,че растерните се състоят от пиксели, а векторните от линии. При увеличение всеки пиксел на растерните бива разпънат и това нарушава качеството. Затова повечето дизайни и лога се правят във векторен формат. По този начин качеството и на визитната картичка, и на билборда е еднакво, то не се влияе от размера.

Предимствата на векторния формат – да не променя качествата си при преоразмеряване, го прави подходящ и готов за гравиране на табели, цялостно фирмено брандиране, щампи и плакати.

За лазерното гравиране на плексиглас и пластмаса е нужно да се знае, че най-добре се гравират тъмните цветове. Представеният от нас ключодържател с рекламна цел, е от черна пластмаса и гравюрата е ясна, отчетлива и ще бъде вечна.

b

Модерност

Прецизност

Бързина

Материали, подходящи за лазерно гравиране

 • xapтия, ĸapтoн, мyĸaвa, дъpвo
 • плeĸcиглac и дpyги плacтмacи
 • двycлoйни мaтepиaли зa тaбeлĸи
 • peĸлaмни cyвeниpи
 • тeĸcтил, ĸoжa
 • cтъĸлo, aнoдиpaн aлyминий
 • гyмa зa ĸлишeтa

Материали, подходящи за лазерно рязане

 • картон, мукава, шперплат
 • плексиглас
 • двуслойни материали за табелки
 • кожа, гума

Приложение

Приложение: гравиране на всякакви сувенири, персонализиране на подаръци /запалки, химикалки, чаши/, печати, сувенири,  табелки, медали, плакети и грамоти, дървени кутии, значки и баджове, печатни платки, баркодове, прибори за хранене, медальони за домашни любимци,  гравиране на детайли и инструменти……

 • Ротационно гравиране на стъкло /чаши, бутилки, вази/
 • Рязане на архитектурни и хоби модели, производствени прототипи и шаблони, декоративни орнаменти

Фирма ВИП Реклама  ви предоставя услугата лазерно гравиране на всякакви модели сувенири с рекламна цел, надписване на табели с номериране на стаите за хотел чрез лазерно гравиране, номериране на детайли, номера за килими в автомивки, както и лазерни лога и много други. Ако имате интересна и креативна идея, ние ще я осъществим. Или можете да почерпите вдъхновение от нашите  предложения. Ние ще претворим желанията Ви в рекламни продукти. Свържете се с нас!

Самия процес

Гравиране с лазер е подходящо за трайно надписване на сувенири, трофейни предмети, купи, плакети. С него се гравират ключодържатели, химикали  и други предмети с рекламна цел, надписват се всякакъв  род табели за места, където дейностите изискват номериране. Това е отлична възможност и за уникален подарък по Ваш избор.

Както съществуват неизброими видове сувенири и подаръци, така и материалите, подходящи за лазерна обработка, са трудни за изброяване.

Този относително бърз и много фин процес се използва за обработване на хартия, кожа, пластмаса, плексиглас, картон и много други. Лазерната технология е подходяща за прилагане дори при най-фина геометрия и се изпълнява с максимално качество и прецизност.

Какво представлява самият процес на надписване с лазер?

В процеса на гравиране се използва лазерен лъч, който се насочва към повърхността на материала и непрекъснато нарушава неговата структура. Отнемайки част от горния слой на повърхността на материала, най-често двуслойна пластмаса, конкретното изображение добива цвета на долния  пластмасов слой. В резултат се стига  до получаване на креативен и интересен надпис или изображение. Това е универсален метод, резултатите винаги са добри, липсва контакт между инструмента и детайла, което го предпазва от повреди, и дава възможност за бърза работа.

Проекти

Вижте нашите прецизно изработени проекти, имащи общо с лазерно рязане и гравиране.

Нека работата върху вашия проект започне
Изпратете ни съобщение!

Запитването ви ще получи отговор в кратък период от време.