Изберете страница

Сваляне на самозалепващо фолио

Сваляне на самозалепващо фолио – отлепване, демонтаж и сваляне на самозалепващо ПВЦ фолио.

Здрава връзка с повърхностите

При поставяне на самозалепващо фолио върху повърхности – прозорци, стъкла, витрини, автомобили и други, самозалепващият слой създава много здрав контакт с повърхността. Фолиото обаче е така проектирано, че да създава отлична здрава връзка с повърхностите, на които се поставя, но и да може лесно да се отстранява като третираното място не губи своите качества и може отново да си възвърне предишния вид.

Условности

Има обаче някои условности при действието сваляне на самозалепващо фолио.

  • Ако повърхността преди фолиране е била увредена, след сваляне на фолиото тя ще се увеличи. Примерно, ако боята е паднала в определен участък, той със сигурност ще стане по-голям след сваляне на самозалепващото фолио.
  • При свалянето може да се наранят някои повърхности – да се надраскат стъклени повърхности или да се наруши цвета на боята с драскотини или други повреди.

При положение, че е използвано висококачествено самозалепващо фолио и то е професионално поставено, вероятността от такива повреди намалява многократно.

Процес на работа

Самостоятелното сваляне на самозалепващо фолио става като се нагрее с пистолет с горещ въздух, но на температура не повече от 40 градуса, идеална за отстраняване на лепилната основа, и внимателно се издърпва фолиото от този край, който се е отлепил. Местата, в които фолиото остава, се изстъргват много леко с макетен нож, а лепилото, което обикновено личи, се измива с разтвор на вода и почистващ препарат.

Разредители

Съществуват и различни разредители, с които може да се отлепи фолиото, но това крие риск от повреди на покритието под него, а препаратите са опасни при вдишване заради съдържанието на амоняк, ако не са спазени всички изисквания за безопасна работа. Препаратите са също със силно обезмасляващо действие. Има и спрейове, специално за сваляне на стикери и фолио, както и на остатъчното лепило.

Изберете нас

Ако искате да премахнете фолирането поради изхабяването или повредата на продукта, е най-добре да извършите сваляне на самозалепващото фолио с помощта на професионалисти, за да гарантирате запазване на вида на повърхностите в състоянието, в което са били преди полагане на материала.

Нека започнем вашия нов проект
Свържете се с нас