Изберете страница

Шаблони за стена

Шаблони за стена – изработка на големи шаблони за боядисване на стена, за декорация.

Шаблонът е помощник на всяка рекламна дейност. Той е средство, с което си помагаме да наредим няколко елемента на точно определени места или в необходимата конфигурация, което е трудно при големи площи, каквито са стените.

Шаблони за стена се правят, когато е нужно да се изреже текст или изображение  от хартия и след това да се нанесе с боя или спрей върху стената или друга голяма площ.

Изчертаването на шаблони за стена става на машина за рязане на фолио. Тя има на върха си резец, който фино реже горната част на фолиото като оформя букви, изображения, лога или орнаменти. Този резец се заменя с молив, който чертае шаблона. Координатите за чертаене са предварително зададени на компютърен файл във векторен формат. Химикалката следи зададените контури на машината за рязане на фолио, минава и чертае, без да реже материала.

След като шаблонът е изчертан, той може да се изреже с макетен нож и да се ползва за нанасяне на надпис с боя или спрей.

Големи

При големи шаблони за стена е нужно след изчертаването на шаблона той да бъде обрязан на ръка по контура и после съединен като една голяма площ, ако се прави за много голям проект.

За боядисване

Така се правят шаблони за боядисване на стена. Добре подбраната и правилно изпълнена техника за боядисване на стени помага за трансформиране на интериора на стаята. При боядисването могат да се използват няколко нюанса или цвята едновременно и така се създават цели картини. Съществуват и релефни шаблони за боядисване на стена, което прави интериора особено ефектен.

Възможностите за комбиниране на текст и графични елементи или отделни елементи са много и позволяват да се осъществят всякакви дизайнерски решения. Обикновено изчертаването става на картон или дебела хартия. Ограничения в размерите практически не съществуват, защото може да се направи и застъпване на отделните медии и така се правят големи рекламни проекти като при  оградните стени. Техниката е много бърза, лесна за изпълнение и евтина като вариант. Затова намира широко приложение.

Нека започнем вашия нов проект
Свържете се с нас