Изберете страница

Машинно огъване на светещи обемни букви

окт. 6, 2022

Машинно огъване на светещи обемни букви – надписи, бордове – машинно огъване на светещи обемни букви.

Съвременно решение

Обемните надписи са едно от най-съвременните решения във външната реклама. Те са изключително атрактивни заради своята 3D визия и обема на всяка отделна буква. Дизайнът, изработката и изяществото им са наистина впечатляващи, независимо дали се използват в интериора, върху фасади или на открити пространства в градска среда. Те придават стил на представяната марка и са изборът на компаниите, които се стремят към по-авторитетна презентация пред клиентите си.

Обемни букви

Много са факторите, които определят стойността на обемните букви. На изключително важно място, освен материалите, дизайнът и трайността на продуктите, се нарежда качеството на изработката. В съвременното производство качествената изработка се постига в най-голяма степен с помощта на машини с възможности. Едно от тези иновационни  изобретения е машината за огъване на обемни букви.

Какви възможности предлага тази технология?

Водещата на пазара на огъващи машини технология за машинно огъване на бордовете на светещи обемни букви предлага високоефективни решения в огъването на борда на светещата буква, благодарение на серията машини с цифрово програмно управление. Този тип машина работи със софтуерно управление, което осигурява най-прецизно настройване към файла на конкретното задание. Исканите параметри се задават съобразно с това дали лицето на буквата е рязано с рутер или с лазер. Супер прецизността, която се постига, не позволява да се допускат никакви неточности под формата на луфт.

Прецизност

Двустранните врязвания на ъгли по 45 градуса са много прецизни. Така огъването в определения ъгъл е абсолютно точно. Машината има възможности да прави такива врязвания както откъм лицето, така им откъм гърба, но това зависи от материала, с който се работи. След това машината прецизно огъва материала по зададена форма. Ползването на фабрично произведени листове от алуминий и неръждаема стомана също е сред възможните опции.

С каква дебелина може да бъде материалът, с който се работи?

Параметрите на материала предполагат добър избор по отношение на дебелината на обемните букви. От 0,4 до 1 милиметър е дебелината на използваната лента, а ширината е в граници от 20 до 130 милиметра, позволяващи да бъде изпълнен всеки смел дизайнерски замисъл. Радиусът на огъване също впечатлява. Само минималният е 12 милиметра.

Безпрецедентна акуратност

Грешки са изключени на практика, защото човешкият фактор не играе роля. Машината работи със софтуерно управление, което контролира работата и позволява сложни идейни замисли. Материалът се захваща с пневматика и така точността на рязане се повишава.

Работен процес

Създават се файлове за всяка конкретна задача и машината реже и огъва борда. Технологията на рязане е толкова прецизна, че ръбовете остават гладки и изглеждат издържани естетически. Постигнатата прецизност е идеална, движи се в рамките на 0,05 милиметра.

Бързина

Тъй като обемните букви са впечатляващи именно с това си качество – обема, дълбочината на буквите е важна. Тя се движи в широки граници, достига до впечатляващите 130 милиметра. Скоростта на подаване също е висока, стига до 20 метра в минута, което позволява бърза и точна работа.

Какви са основните предимства на този начин за изработване на обемни букви и как това се отразява на крайния продукт?

Изискванията относно производителност, качество и скорост са причина за нарастване на търсенето на автоматизирани системи за огъване на обемни букви. Благодарение на иновациите в хардуера и софтуера вече може да се получи максимална точност, съчетана с висока производителност и рентабилност. Високата рентабилност се получава от управлението на машината, която се извършва само с една програма. Тази възможност позволява да се работи и с непрекъснат режим на работа при нужда. Поради автоматичните настройки машината обработва всичко по-бързо и не е необходимо да се спира често. Така се увеличава производителността.

Мощен софтуер

Мощният софтуер осигурява свръх бърз производствен процес на принципа всичко в едно. Въз основа на 3D чертеж машината симулира решение на сгъваемата последователност на материала и в същото време програмира машината. Всичко това сега става за минути, вместо за часове при ръчната работа. Този режим позволява лесно да се превключва от една серия в друга и да се произвеждат по-малки серии по начин, който е изгоден финансово.

Печелившо производство

Основното предимство на автоматизираното огъване е в печелившото производство на малки серии. Машината изпълнява ефективно работата една след друга, без да се губи време за подготовка и инсталиране на материалите.

Икономичен метод

​Производството и на малки бройки е изгодно. За изключително тежки или сложни детайли дори единичната бройка може да бъде произведена чрез автоматичното машинно огъване на светещи обемни букви по икономичен начин.

Продуктивност

Машинното огъване на светещи обемни букви е продуктивно непрекъснато при постоянно високо качество. Вградените сензори гарантират, че ъглите се сгъват точно и дължините на страните се измерват правилно.

Иновативност

Фирма ВИП Реклама залага на иновациите в своята работа и инвестира във високото качество, постигнато на оптимална за клиента цена. Затова производството на обемни светещи надписи във фирмата се извършва с помощта на машинно огъване на бордовете на светещите букви. Машината с цифрово програмно управление е част от нашия  машинен парк.

Изгодна цена

Персоналът, който работи на тези машини не се нуждае от специална висока квалификация, което решава проблема с намирането на квалифициран персонал за извършване на така отговорната работа в създаването на сложни замисли при обемните светещи букви. За клиентите това е възможност да получат това, което искат, на изгодна цена. За дизайнерите означава свобода на въображението и постигане на невъобразими по сложност огънати обемни букви, а за производителите – избягване на всякакви неточности, изразени в луфтове.

Атрактивна реклама

Възможно най-атрактивната реклама е тази с обемни букви. Те обикновено са светещи, открояват се в екстериорното пространство или са акцента на интериора. За да се създаде надпис, който привлича вниманието, нужно е всяка буква да бъде добре изработена, без луфтове, всеки малък детайл да приляга точно, за да създава впечатление на перфектна композиция отблизо и далече, а идеалната изработка пък гарантира дълготрайната експлоатация на рекламата.

Нова технология

Във Фирма ВИП Реклама обемните букви се изработват по нова технология, гарантираща високо качество на изработката. Това е технологията на огъване на обемни букви с машина.

Какво представлява процесът?

Машината е с цифрово програмно управление. Задават се исканите параметри, съобразени с начина, по който е изрязано лицето на буквата – с рутер или лазерно. Машината прави двустранни врязвания както откъм лицето, така и откъм гърба. Отделните разрези са толкова гладки, че оставят впечатление за естетика в работата. След това отново машинно се огъва материала по зададената форма. Могат да се ползват и фабрични листове, алуминиеви или от неръждаема стомана. Тъй като машината се управлява със софтуер, грешки са изключени. Луфтовете са невъзможни, защото прецизността, с която се работи, е изключителна. Така получената обемна буква не само е изумителна по отношение на дизайна и ефектите, които създава, но и е точно и прецизно сглобена и погледната отблизо е едно перфектно творение на рекламната мисъл.

Какви букви можете да си поръчате?

Дебелината им е до 1 милиметър, но ширината на лентата, от която се правят стига до 130 милиметра, така че дълбочината на буквите е много по-голяма, отколкото при всякакви ръчни операции и съответно възможностите за ефекта от рекламата се повишават многократно. С тази нова технология границите на въображението, което се влага по отношение на визията на обемните букви, се разширява неимоверно.

Колко време е необходимо за изпълнение на една поръчка?

Производственият процес е свръх бърз и лесно се превключва от една серия в друга, така че производителността на машината е голяма. Освен това може да работи и на непрекъснат режим, когато се налага.

Изключително важен въпрос за клиентите е колко се оскъпява поръчката на малки серии?

В отговора на този въпрос се корени едно от основните предимства на машинното огъване на обемни букви. Производството на лимитирани бройки с тази технология е изгодно. Дори единичната бройка от много голяма или сложна технически буква е икономически изгодно предложение. Производственият процес е рентабилен, защото се извършва и контролира само с една програма. Прецизността на работата се запазва при дълъг производствен процес, защото контролът е автоматичен.

Много поръчки удължават ли времето за изпълнение на зададените обеми на работата?

Независимо от натоварването на машината, тя може да изпълнява много поръчки, тъй като персоналът, който я обслужва, не е нужно да бъде многоброен, нито се изисква прекалено висока квалификация, така че няма обективни пречки да се работи бързо и качествено.

Бързо изпълнение

Не е нужна предварителна подготовка и проучвания, за да се направи поръчка за обемни букви. Всяка идея може да бъде облечена в проекти всеки проект може да бъде изпълнен бързо и прецизно с машината за огъване на обемни букви. Цената на услугата е оптимална.